HOORN (NH)
Telefoon:
06-23643236
E-mail: info@ingridoosterhof.nl

Wat is psychosynthese

Psychosynthese biedt praktische mogelijkheden om aandacht te besteden aan problemen, om beperkende gewoontes en gevoelens bewust te worden. Tegelijkertijd geeft het ruimte om te ontdekken wat jouw meer of minder verborgen kwaliteiten en groeimogelijkheden zijn. Je leert geleidelijk aan keuzemogelijkheden te zien en toe te passen. Het is een optimistische psychologie die uitnodigt vanuit je hart te leven en je leert zelf de weg vrij te maken voor het ervaren van harmonie en vrede, voor de ontwikkeling van innerlijke groei, bewustwording en evenwicht.
Psychosynthese biedt je perspectief: je bent meer dan je problemen, beperkingen en tekortkomingen. Het brengt je in contact met je Zelf, de innerlijke levensbron, die ons inspireert en bezielt. Als je deze bron toelaat in je bewustzijn, in je doen en laten, dan leef je vanuit je eigen natuur: je hebt dan kracht, liefde, mededogen, vreugde, onderscheidingsvermogen, humor, creativiteit, inzicht, passie en rust. Kwaliteiten die in jezelf aanwezig zijn. Kwaliteiten die je wellicht weinig aandacht geeft en die opnieuw bekrachtigd en ontwikkeld kunnen worden om inzicht te krijgen in wie jij in wezen bent.

Psychosynthese blijkt een benadering te zijn die veel mensen aanspreekt en helpt, ongeacht leeftijd, cultuur, achtergrond, religie. Psychosynthese begeleidt een ieder in zijn of haar unieke groeiproces.
‘Psychosynthese is als een jas, een jas die altijd past. Of het nu warm is of koud, of je dik bent of dun, die jas past en geeft jou wat je nodig hebt.’